Happytails.blogg.se

Draghund var det

Publicerad 2015-09-06 18:06:46 i Allmänt,

När vi tog över Lexie var tanken långt ifrån freestyle hund, agility hund och allt det som hon nu fått syssla med. Tanken var faktiskt att hon skulle få dra. Men när hon kom till oss var hon för ung, sedan var alla problem ivägen, sedan för varmt och planen försvann när vi hittade allt annat. Men nu 2 år senare inser jag att jag sutit och sagt att hon aldig kommer bli något och att vi bara tränar för skoj. Men kanske är det faktiskt draghund hon kan bli? 
När denna tanke slog mig så drog jag fram dom dyrt köpta drag selarna, linorna, spännena och alla dessa prylar vi köpte så fort hon vuxit klart. 
Ännu är det lite för vamt för att kunna dra långa sträckor men eftersom hon glömt det mästa så har vi kört så att vi tränat pass på 10 min när vi kör starter och så hon får dra 15 meter innan jag kastar boll över huvudet på henne så hon får framåtsug. På den korta tiden vi tränat dessa små pass har vi nu utvecklar till att dra ca 25 meter och hon drar på riktigt bra! Hon är taggad vid start men står stilla tills jag komenderat. 
Jag hoppas kunna utveckla sträckan mer nu när det blir lite kallare men även på sidan av detta så kommer vi köra mycket fys för hon fysiskt ska orka dra också. 
Har även märkt hur mycket mer taggad lexie blir att dra när hon springer med andra hundar vilket fått mig att fundera på spann. Men att hitta ett spann för en blandras utan stora erfarenheter tidigare är svårare än man tror. Så sålänge tänker jag mig att vi kanske kan ta med Sierra och dra någon gång så får jag utefter det se hur vi fortsätter. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela